Saturday, April 12, 2008

Mare eveniment, mare...

Cele trei ziare, “Cancan”, “Libertatea” si “Click” nu au fost interesate de evenimentul summit-ului in sine ci de personajele care au participat la eveniment, de barfele care puteau face sa “umbreasca” marele eveniment.. Cele trei ziare ne – au prezentat titluri de tabloid, ziaristii parand niste paparazzi. Pentru ziarul “Libertatea” subiectul a fost pata de pe covorul din camera unde a fost cazat presedintele Bush si zat - ul cafetierei din bucatarie decat speech - ul presedintelui american. Ne sunt prezentate poze exact ca intr - un ziar de scandal. Intr – adevar, pentru amploarea summit – ului sunt lucruri de neinteles cum un apartament de 3000 de euro arata asa cum ni l – au descris ziaristii ziarului “Libertatea”.
Totusi, “Libertatea” a fost unul dintre cele mai citite ziare din perioada summit – ului, asta ne arata ca romanii au fost interesati de pata de cafea de pe covor, de inghetata pe care a mancat – o Bush sau de faptul ca “Click” ne prezinta vedete plecate din tara in perioada summit – ului. Este vorba de Tudor Chirila care a avut spectacol cu teatru in Budapesta. Ce sa faca saracul om daca acum a fost programat? Redactorii ziarului “Click” pun insa accentual pe faptul ca Tudor Chirila ar fi plecat intentionat din tara pentru a scapa de agitatia care a avut loc in timpul summit – ului.
“Cancan” a scris un articol despre patronii restaurantelor care i – au pacalit pe oameni in timpul summit – ului, folsindu – se de serviciile lor fara sa – i plateasca.
Acestea au fost subiectele abordate de cele trei ziare in perioada summit – ului. Pe redactori i – a interesat ce au mancat invitatii, unde s – au cazat sau pe ce usa a hotelului au intrat. Pe scurt, subiecte de tabloid.

No comments: