Saturday, April 19, 2008

Lauda nationala a romanilor

Eu fac parte din categoria romanilor care se plang mereu de bani oricat de multi ar avea...nu ca as avea prea multi. De ceva timp, lauda nationala a romanilor a devenit "Nu am bani!". Nu avem bani dar avem masini de mii de euro, nu avem bani dar nu ne putem lipsi de vesnicile cumparaturi pentru innoirea garderobei o data la cateva saptamani (de preferinta sa nu treaca patru), nu avem bani...

Chiar credeti ca intereseaza chestia asta pe cineva? Credeti ca ii intereseaza pe domnii care traiesc din banii nostri ca nu avem bani sa ne cumparam un litru de ulei, credeti ca ei stiu ca cel mai ieftin litru de ulei s - a facut 7 lei? Credeti ca ii intereseaza ca batranii nostri mor de foame la propriu pentru ca au pensia prea mica pentru a plati toate cheltuielile si sa cumpere si mancare? Si daca i- ar interesa credeti ca ceva s - ar schimba?

Maine e Duminica Floriilor, ziua bucuriei, ziua in care trebuie sa il primim pe Dumnezeu in sufletele noastre daca nu am facut - o pana acum. Si printre altele, pentru cei care au postit sase saptamani e ziua in care au dezlegare la peste, untdelemn si vin, asa cum scrie in calendarul crestin ortodox. Astazi, intr - o alimentara, o batranica ii cere vanzatoarei cel mai ieftin peste. Ii cantareste un pestisor care depasea putin peste 5 lei...batrana se uita lung la peste si cu un oftat scoate banii si ii intinde vanzatoarei. Probabil erau ultimii ei bani dintr - o pensie amarata pe care o primeste dupa 40 - 50 de ani de munca in folosul statului. Oare cu atat suntem datori in viata asta, sa muncim pentru stat si la batranete sa murim de foame?

1 comment:

PyroManu said...

din pacate trebuie sa-ti dau dreptate aici...sincer iti spun ca nu stiu pe nimeni care sa zica "am bani" decat in prima zi de salariu sau in orima zi cand primesc banii pe card...in rest toata lumea pe care o stiu zice "nu am bani nici sa trec strada...:("