Tuesday, March 4, 2008

Martisoare prafuite



Cineva spunea ca femeia trebuie sarbatorita in fiecare secunda, in fiecare minut, in fiecare minut, in fiecare ora, in fiecare zi doar pentru faptul ca este femeie iar John Milton spunea ca femeia este o greseala acceptabila a naturii. In luna martie se sarbatoreste femeia si este motiv de bucurie pentru toti cei care mai tin la traditie si pentru comerciantii care au muncit din greu la crearea martisorului, care mai de care mai original.
Anul acesta, domnisoarele si doamnele s - au aratat a fi mult mai mofturoase ca in anii trecuti. Ele nu s - au multumit doar cu traditionalii martisori si le -au cerut barbatilor de langa ei un martisor special. Ca martisoarele au devenit un moft stim cu totii. Mai stim ca domnii sunt dispusi sa scoata din buzunare destui bani pentru a - si multumi domnisoarele si doamnele. Cosarii si foile de trifoi nu le - au mai purtat noroc anul acesta femeilor, ei fiind inlocuiti cu martisorii din aur sau argint si mese romantice in oras. Pentru pandantivele din aur sau argint, domnii vor scoate din buzunare peste 150 lei.

Personajele Disney s - au vandut foarte bine celor mai mici dintre cumparatori, pretul lor variind de la 1 - 1,5 lei. Pentru cei care doresc sa poarte la mana toata luna traditionalul snur alb - rosu pentru a le aduce noroc si prosperitate, comerciantii le ofera bratari care costa intre 1,5 - 5 lei.
Martisoarele traditionale, scumpe sau mai putin scumpe vestesc un singur lucru: sosirea primaverii. E bine ca romanul, preocupat de grijile din fiecare zi, nu uita de traditii.

Asadar, se cam aseaza praful peste traditionalii martisori, ei fiind inlocuiti cu diferiti martisori care de care mai unicat in felul lor.

No comments: